Thursday, December 13, 2012

'Kulit Kacang'


"Um..malas la nak pi sekolah adik." Sambil menyidai baju.

"Jomla..satgi ibu nak sembang dengan sapa..." tangan ibu ligat memasukkan baju busuk ke dalam mesin untuk dibasuh.

"Nanti ibu jumpa kawan-kawan, mesti ibu lupakan kakak" T..T

"Biasala..kacang lupakan kulit.." Selamba je. Huu..

Kacang pun kacangla.
Bersiap-siap ke sekolah.

Di sekolah. Seperti dijangka, girlfriends ibu punyala la ramai. Saya menjadi 'kulit kacang' seketika.

Salah seorang buka mulut ;

"Bestnya kak ida, anak dara besaq-besaq dah. Boleh jalan-jalan teman sekali. Boleh buat kawan. Kami ni anak laki bukan mau jalan dekat-dekat"

Hoho. Best juga jadi 'kulit kacang' ni.

Ibu balas, "Jangan jeles ;) "

**
Boys,
apa nak malu jalan pegang tangan ibu? Time kecik-kecik kamu jalan, ibu yang pegang okeeey je. Hm? ;)
Cute apa besar-besar pegang ibu. Macho kot.

Girls,
jadi best friend dengan ibu sendiri sangatlah best. Seronok je nak cerita apa pun. I'd love to spend my lifetime with my parents. Nak jaga , nak sayang. tak kawen pun takpe  haha :p

Ibu ayah kita, mungkin tak sama. Tapi yang pasti mereka semua punya sifat yang sama ;

  • They love us forever
  • They are the best comfort ever
Allah, bless my ibu ayah and  mommies daddies out there :)

2 comments:

kieralalala~ said...

haah abang2 kita pon jgn harap nk ikut kalau pergi dekat dekat ni --'

Syafawani said...

ihihi..boys are whatever sometimes :p se-spesies lah tu abang kite -,-